0 Läs mer >>
Ikväll blev det chili con carne, som Adam lagade innan han gick till jobbet så jag skulle slippa laga mat ikväll och bara kunde värma den. Däremot gjorde jag det väldigt avancerade tillbehöret, broccoli och polka/gulbetor. Lät dem koka upp i lätt saltat vatten. Chili con carne

0 Läs mer >>
Igår kände jag att jag ville göra något som jag tycker är riktigt roligt så då bestämde jag mig för att göra en tårta. Jag gjorde bottnarna och fyllningen igår och det blev vaniljbottnar (recept här!) och passionsfruktsmousse (recept här!. Runt om spcaklade jag med smörkräm, i receptet (här!) är den vit men jag hade lite florsocker med chokladsmak som jag använde upp och därför blev min chokladfärgad.  
 
Dekorerade (ja om ni kan kalla det för det) med lite ringlad vit choklad och en passionsfrukt på toppen. 
 
 
Tårtbottnen blev lite kompakt tycker jag men den smakade gott så hoppas det väger upp. 
 
 
Att baka är lite terapi för själen tycker jag, kanske ibland misslyckas med smakerna, ibland blir de inte så himla snyggt men oftast blir det ju så väldigt väldigt gott.
 
 
 

Terapi för själen

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag, innan/mellan/under matning av Wilna, Super Marios kycklinggratäng som tydligen heter Super Mari(o)s kycklinggratäng och är hittat på Tasteline. 

Jag skulle gjort lite broccoli, gulbetor (som vi hade kvar sen förra veckan) till men det blev lite stressigt här med en skrikande liten Wilna hos mig så jag struntade helt enkelt i det. 


Smakade gott men kom på nu att jag glömde ha i paprika som det stod i receptet.


Super Marios kyckling...

0 Läs mer >>
I går åt vi denna rätt:

(Alltid denna majs som är med, så gott)

Nu var det ju Adam som lagade maten men tror det gick till ungefär så här:

Dela bacon från två paket, stek lite. Dela 200 gr champinjoner. Häll detta i en ugnssäker form. Lägg över skivad falukorv och purjolök. Krydda med örtsalt och hälls över 3 dl grädde. In i ugnen 20-25 min. Klart!

Påhittade falukorvsgr...

0 Läs mer >>
Denna vecka fick Adam bestämma vad vi ska äta så än så länge är följande bestämt: 

Måndag: påhittad falukorvsgratäng (tror jag det var)
Tisdag: Super Marios kycklinggratäng
Onsdag: chili con carne 

Adam bestämmer

2 Läs mer >>
Någon av er kanske funderar på varför jag vill börja med just yoga, det är inget jag direkt tränat innan. Har testat ett par gånger när jag tränade på Sats för några år sedan men inte sedan dess. 

Men jag har länge tänkt att börja med yoga då det känns som en väldigt bra träningsform, för både kropp och knopp. Du tränar olika delat av kroppen samtidigt och måste ha fokus på det du gör där och då. Jag har satt som mål att träna yoga 2 ggr i vecka och kommer nog försöka göra det de dagar då Adam jobbar kväll och då göra det när Wilna gått och lagt sig, så är det tyst och lugnt i lägenheten under tiden som jag tränar. 


Jag följer Paolo Roberto på instagram och han tränar yoga och lägger upp bilder där han står på huvudet och massa annat. Nu är väl inte mitt mål att kunna stå på huvudet men förhoppningsvis klarar jag detta någon dag


Jag gillar Paolo då han har en väldigt sund syn på träning "Träning ska göra ditt liv bättre, inte vara ditt liv" och det håller jag helt med om. Jag vill ju träna för att orka mer och klara av mer, men jag vill ju inte enbart att livet ska bestå av träning. 


Alla bilder är hämtade från google.

Yoga

1 Läs mer >>
Första veckan i min "starta om" har gått ganska bra. Jag har promenerat 4 dagar (och 2 dagar har vi varit på odlingslotten och det är bra träning det med) börjat träna enligt appen "mammamage", har tränat 6 av 7 dagar (det kanske låter mycket men är väldigt enkla övningar nu i början) och ätit betydligt mer grönsaker till maten. 

Jag har även funderar på mina långsiktiga mål och de ser ut så här: 

Mål 1; gått ner all vikt (ca 14 kilo) efter 6 månader, dvs den 21 oktober. Det blir ca 0,5 kilo i veckan och jag tror det är rätt rimligt när jag kommer igång mer med träningen 

Mål 2; kunna springa 5 km på under 30 minuter, ett mål jag haft tidigare också och gärna vill komma tillbaka till. Det ska inte heller vara att jag lyckas med det en gång utan att om jag springer 5 km så håller jag min under 30 minuter. 

Mål 3; börja med yoga och genomföra två yogapass i veckan. 

När jag lyckats med detta ska jag köpa mig lite nya kläder och skor, uppdatera min garderob helt enkelt!


Jag har två drömmål också, sätter dessa för att ha något extra att sträva mot, och det är att: 

- Ha gått ner all vikt till min födelsedag, 24 september, 
- Gått ner till under 80 kg innan midsommar. 


Jag har faktiskt både vägt och mätt mig idag men som jag gissade var där inga direkta förändringar. Därför har jag också bestämt mig för att varken mäta eller väga igen förrän efter 4 veckor. Det stressar mig bara men det blir en liten ond spiral här för jag känner att det viktigaste är inte mått & vikt (det visar ju mer att något händer) utan det viktigaste är att jag mår bra, men sen mår jag bättre om jag väger mindre... 

Som jag sagt innan, de tog tid att gå upp så det får ta tid att gå ner det. Får nog jobba lite på den mentala biten också. Vecka 1

0 Läs mer >>
Det var ett tag sedan men här kommer en ny veckans chili:
 
Scotch Bonnet Brown
 
En läckert chokladbrun variant av denna heta chilisort från Jamaica.
Plantorna  är kraftiga och blir upp mot 140 cm höga  och ger stor mängd av  5 cm långa skrynkliga frukter.
Chilins färg går från grön till röd, för att slutligen få en mörkt chokladbrun nyans som mogen.

Chilin har en styrka på dryga 300.000 Scoville och smaken är kraftigt aromatisk med fruktinslag.(info hämtat från jalapeno.nu)
 
 
 
 
Så här kommer frukten att se ut sedan:
 
 
 

Veckans Chili

0 Läs mer >>
Igår började vi att fixa i odlingslotten och idag fortsatte vi. Idag hade vi också fått hjälp av Adams föräldrar så jag tycker vi har kommit en ganska bra bit på vägen. Ena sidan är typ klar, det vi ska göra mer är att lägga plattor för att sätta möblerna på samt sätta upp någon form av tak och så ska vi plantera också så klart. 

Idag har vi sått morötter, rädisor, rödbetor, majrova och bönor, ska bli spännande att se om/hur/när de börjar växa. 


Imorgon ska vi plantera lite kryddor, majs, potatis, sallad och något mer. 

Andra sidan ser ut så här just nu (förutom de vita utemöblerna och odlingslådan för den flyttade vi till andra sidan)

Och när man varit ute i solen i nästan 5 timmar så får man så här fina märken


Fix i odlingslotten

0 Läs mer >>
Idag blev det verkligen snabbmat här hemma, äntligen tillagade vi korven jag köpte i veckan. Det var en grillbricka med asiatisk smak, en nyhet enligt förpackningen. De två smakerna var curry Bombay och Bangkok thai, båda var goda men jag gillade curry Bombay bäst.

Till hade vi potatissallad som var kvar sedan i veckan och den rödbetssallad (eller polka- och gulbetssallad) jag gjorde igår. Gick väldigt snabbt och smidigt att göra maten idag. Kändes skönt också då vi varit hela dagen på vår odlingslott, kommer uppdatering kring det i ett annat inlägg. 


Snabbmat

0 Läs mer >>
Idag blev det hamburgare med rödbetssallad (ny favorit) och majs. Hamburgaren var bara blandfärs kryddad med salt och peppar och pressade i vår hamburgerpress från Tupperware (riktigt bra). Bröden hade vi kvar i frysen sen vi gjorde från Flipping Burgers recept, så lät dem tina i rumstemperatur och sen gräddades de i ugnen. 
 
I rödbetssalladen tog jag tre gulbetor, tre polkabetor och fyra morötter. Skalade och rivna. På med lite olja, salt, peppar, solroskärnor och pumpakärnor. Klart!
 
 

Fredagsmat

1 Läs mer >>
Idag har vi varit på babysång i St Nikolaikyrkan, det var jag & Wilna, Sara & Tuva, Annika & Lykke sant en kompis till Annika med sin dotter. En riktig tjejliga nu när jag tänker efter. 
 
Det var trevligt och Wilna somnade efter en liten stund. Vi kommer gå dit även nästa gång och då tror jag hon kommer tycka det är lite roligare då hon kommer vara 2,5 månad då. 


Wilna passar på att tacka för alla fina presenter hon fått, (om vi inte nämner någon så har vi inte glömt någon) men tack för gosedjur, kläder, dregglisar, hacklappar, födelsedagståg, skor osv. Allt är superfint!
 

Babysång