0 Läs mer >>
Ikväll gjorde vi Texmexgratängen. Jag tycker den blev riktigt god och kan absolut tänka mig att göra det fler gånger! Receptet är hämtat från Mitt Kök!

Ingredienser:
4 färska korvar, ca 400 gram, vi tog Salsiccia
1 knippe salladslök
2 vitlöksklyftor
3 burkar bönor, svarta & vita
1-2 msk texmexkrydda
2,5 dl hönsbuljong gjord på tärning 
1 påse nachochips
200 gr riven valfri ost
2-3 msk skivad jalapeno på burk

Garnering:
3 msk hackad koriander
1 msk skivad jalapeno

Jag gillar inte jalapeno så vi hade inte detta men om en gillar det så ska de ju klart vara i maten. 

Sätt ugnen på 175 grader.

Dra av skinnet på korven och dela i mindre bitar. Bryn i het stekpanna ca 5 minuter. Lägg upp på tallrik. 


Skiva salladslöken och skala och hacka vitlöken. Bryn löken i stekpannan ca 3 minuter. Spara lite av salladslöken till garnering. 

Lägg i bönorna (sköljda och avrunna). Smaka av med kryddan. Bryn ca 1 minut, Mosa bönorna grovt, blanda i buljongen och låt koka upp.


Bottna en ugnssäker form med hälften av chipsen. Varva bönor, korv, ost, jalapeno i två lager och avsluta med ost. Garnera med resten av chipsen runt om. 



Gratinera i ugnen 15 min eller tills osten smält och fått fin färg.


Garnera med jalapeno, salladslök och koriander. Detta glömde jag, brukar glömma det men gjorde inte så mycket!

 

Texmexgratäng

1 Läs mer >>
Det blir inte riktigt en hel veckas meny men de kommande fyra dagarna ser menyn ut såhär hos oss:

-Texmexgratäng
-Tomatsoppa
-Kokt torsk med äggsås & kokt potatis
-Fläskfile med lufttorkad skinka & champinjoner



Veckomatsedel, typ

0 Läs mer >>
Hittar ju oftast något gott i frysen. Nytt ordspråk kanske? Vi har inte riktigt någon mat hemma så till lunch idag rota jag igenom frysen och det enda som var i matväg var piroger som vi fått av Sara & Dennis när Wilna föddes. För att slippa stå och fixa med mat och så. Vi hade fyra kvar och dem åt jag upp idag. Riktigt goda. Skinkfyllning var det i. Serverade med rivna morötter.


Den som letar

1 Läs mer >>
Idag fyller Adam år, tyvärr jobbar han 15-23 men vi har hunnit fira lite ändå. Började med morgonen hos syster med familj, en husvisning och sen lunch med svärföräldrarna. Väldigt god lunch måste jag säga som var lite av ett hopplock. Vi tänkte ta Paolo Robertos pasta men själva hans pasta var slut men vi köpte saffransåsen, vi tog två.


Sen köpte vi pasta fylld med KarlJohansvamp och tryffel.


Vi lade fyra laxfileer i en ugnssäker form och hällde såsen över. Vi hade även på lite räkor och kräftor som blev över från igår. In i ugnen, 200 grader 20 minuter. 


Kokade pastan enligt förpackningen


Serverades med en sallad på mestadels rivna morötter och lite riven parmesan på.


Tack älskling för att du är du och finns där för mig i ur & skur, torkar mina tårar och delar mina skratt! <3 

Någon fyller år

1 Läs mer >>
I en ganska försenad inflyttningspresent till två vänner så gjorde jag Cookie in a jar. Det är helt enkelt att vi ger alla ingredienser i en burk förutom smör, ägg ex. 


Man lägger helt enkelt ingredienserna efter varandra i burken så bildas det lager. I denna var det:

2,5 dl mjöl
2,5 dl havregryn
2,5 dl farinsocker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
2,5 dl fyllning

Jag tog chokladknappar och nötter som fyllning. Viktigt här är att dessa är hackade innan de läggs ner så det inte behöver göras sen.


Gör så här:

Blanda 225 gr rumsvarmt smör med ett ägg. Blanda ingredienserna i burken i en skål och blanda sedan i ägg o smöret. 

Låt vila i kylskåp i en timme. Sätt ugnen på 190 grader. Rulla till bollar och platta till lite. Lägg på en plåt och in i ugnen ca 10-15 minuter, tills de blivit gyllenbruna i kanterna.

Låt svalna.



Cookies in a jar

4 Läs mer >>
Ikväll har vi kräftskiva med Sara & Dennis, gott gott gott!!



Och en efterrätt som enligt mig var god men de andra var lite tveksamma. Kesella blandat med kokosmjölk, kokosflingor, lite honung. Serverades med varma hallon och chokladsalami!



Kräftskiva

0 Läs mer >>
Igår åt vi en kycklingwok med morötter, paprika, chili bland annat. Till serverades nudlar!



Kycklingwok

0 Läs mer >>
Jag var ju iväg igår kväll men Adam lagade maten, pannbiffar med parmesankrossad potatis. Så jag åt detta till lunch idag. Gott, vanliga biffar men potatisen fick ju lite annan smak.


Tror även detta recept är från Tasteline!

Pannbiffar med parmes...

0 Läs mer >>
Igår var jag på en Konst & Körvandring i Laholm som leds av två vänner till mig. Det är himla trevligt och mysigt. De brukar ha vanliga konstvandringar men igår hade de även med två olika körer, dels Laholms Manskör och dels ViPå-kören. Jätteduktiga båda två!

Här kommer lite bilder, vissa blev inte så himla bra men jag bjuder på dem ändå!






Konst & Körvandring

1 Läs mer >>
Idag gjorde vi ett recept från Tasteline.com (japp här borde jag länka men går inte att länka när jag skriver inlägg på mobilen så ni får helt enkelt gå in på hemsidan och söka där)

Gott blev det, även om jag fick improvisera ihop en tomatsås så Adam glömde köpa krossade tomater.


Krämig köttfärsgratän...

1 Läs mer >>
Förra veckan blev det "bara" 2 av 3 löppass. Jag hann inte. Ja jag använder nu världens sämsta ursäkt men tiden fanns inte till att hinna med tre löppass. Och då får de vara så. Men denna vecka ska jag springa tre gånger, tisdag, torsdag och söndag satsar jag på. 

Jag ska även göra minst 3 pass från Paolos bok, det är bara 15 min så det ska jag ju kunna göra.

Och på tal om träning har vi idag börjat på Ministuds med Wilna. Det är gymnastik för de minsta barnen. Vi har flugit flygplan, gjort både framåt och bakåtkullerbytta, lekt med bollar, rullar runt och del annat. Vi är bara tre barn i vår grupp men det gick ju bra ändå. Väldigt trevligt och roligt. Tror Wilna också tyckte det!


Träning

1 Läs mer >>
Botten:
1 dl strösocker
1 dl farinsocker
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 tsk bikarbonat
5 dl vetemjöl
150 gr smör
2 ägg
2 nävar chokladknappar
En nypa salt

Smält smöret.
Rör ihop ägg, socker, farinsocker, salt och vaniljsocker. Tillsätt mjöl och bikarbonat. Låt smöret vara helt svalt innan du tillsätter det i smeten. Rör ihop allt. (Jag tyckte det var lite svårt att få in smöret så lite av det skippade jag och hällde ut). Rör sist i chokladknapparna. 

Tryck ut i en springform som är ca 20 cm alt 15 cm om du vill ha den hög. Jag använde dock två folieformar. 


Sen enligt detta recept (från Sweet and simpel) så ska det i en fyllningen och så ska allt bakas i ugnen, men jag ville ha en "no. bake"-fyllning. Så jag satte helt enkelt bara in bottnarna i ugnen. 175 grader, 10-15 min (minns inte riktigt men känn med sticka när den är torr. Ta ut och låt svalna.

Fyllning
300 gram Philadelphiaost
250 gr ricotta
1,75 dl strösocker
3 dl vispgrädde
2 tsk vaniljsocker

Vispa ihop allt till en tjock smet och häll över bottnen. In i frysen och låt stelna. Ta fram minst 30 minuter innan servering så den hinner bli mjuk nog att skära i. 



Cheesecake med Chocol...