0 Läs mer >>
2014, året då det känns som allt och ändå ingenting har hänt. Vi har blivit tre i familjen och jag har varit föräldraledig större delen av året. 

2014 tog Adam examen som sjuksköterska och började jobba på akuten i Halmstad. I augusti fick han fast tjänst. 

2014 är året då jag och W mest varit hemma, tagit promenader, umgåtts med kusinerna men också gått på Ministuds, Babysim, träffar kompisar (både med bebisar och utan) varit i Smögen med farmor & farfar, varit i Näsum hos mormor och morfar. 

2014 är året då vi firade lite påsk i Näsum hos mormor & morfar, midsommar hos moster med familj. Firat jul med farmor, farfar, faster, moster & kusinerna även detta hemma hos moster. 

2014 är året då jag blev uppsagd från min tjänst som ekonomiassistent pga omorganiseringar och att all (nästan) ekonomi flyttas ner till Polen. Men där jag även blev återanställd på samma arbetsplats fast som Sales & Marketing Administrator, en helt ny tjänst för mig. 

2014 funderade jag på vad jag skulle göra med mitt liv efter jag blivit uppsagd. Det har även snurrat en hel del andra tankar i mitt huvud, vem är jag nu? Hur kan jag vara mitt gamla jag samtidigt som jag är mamma? Jag har nog aldrig haft så mycket dåligt samvete som detta år. Så fort jag lämnar W några timmar så får jag dåligt samvete, helt utan anledning. Något som hör till när en blir mamma? 

2014 började vi tittade på hus och budade även på ett men som vi inte hade högst bud. Det var nog lika bra. 

2014 har vi fått äran att gå på ett bröllop och vi ser fram emot 3 (ev 4 bröllop) 2015.

2014 hann jag och Åsa även med vår Göteborgsresa, även om den bara blev 1 natt och inte två. 

Framför allt var väl 2014 året då jag lärde mig en massa nytt om mig själv och hur det är att vara mamma, att vara tre i familjen, att alltid ha någon annan som går före allt. 

2014 har varit ett fantastiskt år och jag ser fram emot 2015 med nya utmaningar i jobbet och att få fortsätta vara en familj och få se detta lilla underverk utvecklas!


I skrivandes stund äter Wilna lite leverpastejmacka, mums så gott (även om hälften hamnar utanför haha) 

Önskar er alla ett riktigt
Gott Nytt År!

2014

2 Läs mer >>
Ikväll har vi firar lite här hemma. Jag blev uppsagd från mitt jobb i augusti och har sedan dess letat nya jobb men inte fått något napp. Veckan innan jul ringde min chef och sa att en tjänst blivit ledig på mitt gamla jobb. Efter några dagars funderande tackade jag ja. Så, nästa vecka den 7 januari börjar jag jobba igen!! Konstigt men skönt! Nu är det Adams tur att få vara hemma med Wilna tills hon börjat förskola i september. 

Jag kommer göra något helt annat och det ska bli väldigt spännande "Sales & marketing administrator" blir min titel. Ska bli skoj!


Så idag firade vi med lite god mat, pulled chicken och sen champagne och de godsaker vi fick i julklapp i från Sara & Dennis. 






Fira något

0 Läs mer >>
Eller kakor med snurr enligt det recept jag följt men jag tyckte festivalsnurra lät roligare, så jag döpte helt enkelt om dem.

250 gram rumsvarmt smör
2,5 dl socker
7,5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 ägg
Pastafärg eller karamellfärg

Blanda alla ingredienser till en fin deg. Dela degen i två delar och färga den ena (eller båda) i valfri färg. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper till en stor rektangel och gör likadant med andra delen. Ställ dem i kylen i 45-60 minuter. 

Jag valde att dela degen i fyra bitar och färgade 3 av dem, en rosa, en blå och en grön. Den sista lät jag vara ofärgad. 


Efter de varit i kylen, ta ut dem och lägg ovanpå varandra (två och två) och kavla försiktigt ihop dem. Rulla försiktigt till en rulle, rulla i strössel (jag tog pärlsocker) och låt vila ytterligare 60 min i kylen. 

Jag la ihop den rosa & gröna samt den blå & ofärgade. Testade att rulla dem från olika sidor så blå & ofärgad rullades på långsidan och rosa & gröna från kortsidan. 




Skär i 0,5 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. 



Grädda i ugnen 10-12 min på 180-200 grader. 

Festivalsnurra

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag ett eget hopplock av 

1 fläskytterfilé 
1 schalottenlök
2 vitlöksklyftor
2 små morötter
1 burk crème fraiche tomat/basilika
1 burk crème fraich naturell

Skala och hacka löken. Lägg en klick smör i en stekpanna och fräs löken. Lägg i skivad fläskytterfilé. Bryn. Lägg i skivade morötter och crème fraiche. Salta & peppra. 

Ugnsstek potatis, morötter och palsternacka. 


Filégryta med ugnsros...

0 Läs mer >>
Adam gillade själva såsen från den channa masala vi gjorde förra veckan, så idag gjorde vi såsen och hade i kyckling istället för kikärtor. Vi gjorde dubbel sats och hade 5 kycklingfiléer. 

Sås
2 gula lökar, finhackade
4 msk rapsolja
2 vitlöksklyftor
2 röda chili, urkärnade och finhackade (vi tog dock chilipulver som vi hade hemma)
4 tsk riven ingefära
2 krm gurkmeja
4 tsk garam masala (vi tog dock en curry vi hade hemma från Dubai)
4 tsk malen kardemumma
2 burkar krossade tomater
1 dl vatten
1 tsk salt
2 grönsaksbuljongtärningar
Svartpeppar

Bryn löken i oljan. Tillsätt vitlök, chili, ingefära tills löken blivit mjuk. Tillsätt övriga kryddor, vatten, salt & buljongtärning. Låt kola ihop. Tillsätt krossade tomater och peppar. Låt koka på svag värme i 20-30 minuter. 

Adam gjorde såsen ganska tidigt under dagen och sedan ca 40 minuter innan vi skulle äta så delade jag kycklingen i bitar och la i grytan. Lät det koka upp och sen sjuda på svag värme i 30 minuter. Koka riset till och servera.


Channa masala kycklin...

1 Läs mer >>
Idag tog jag och W en långpromenad i det härliga vintervädret. Wilna sov mest men det behövdes så jag passade på att lyssna på Adam & kompanis podcast. 









Vi gick ner vid Östra stranden, ett litet träningspass att gå med vagnen i snö men den rullade på väldigt fint. Tomt och öde bland stugorna men väldigt fint!

Vinterpromenad

1 Läs mer >>
På julafton försökte vi ta några ordentliga bilder och hade med Adams kamera. Det är dock inte särskilt lätt att ta bilder på de där tre kusinerna tillsammans. 
 
 
 
Sen väntade vi ju även på att tomten skulle komma och det gjorde han ju. My var lite rädd för honom och satt bäst i pappas knä medan Tuva mest tyckte det var roligt att få paket så hon reagerade inte nämnvärt på att tomten var där. Wilna brydde sig inte särskilt mycket heller, hon satt bra i först farmors och sen mammas knä. 
 
 

I väntan på tomten

0 Läs mer >>
Ikväll blev det en hemmagjord pizza för oss. Testade ett nytt recept på pizzabottnen. 

8 dl mjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
5 msk olivolja
3 dl vatten 

Blanda de torra ingredienserna. Häll i vatten och olja. Knåda ihop till en deg. Lägg ut på mjölat bakbord och knåda k lite mer mjöl. Kavla ut på plåt.

Det blir en tunn pizzabottnen och ska räcka till fyra pizzor men vi gjorde en stor. Så den räckte väl till en bakplåt. 


Vi hade tomatpuré, ost, olika delikatesskorv/skinka och mozzarellaost. Gott gott!



Hemmagjord pizza

1 Läs mer >>
Wilna har haft en fin jul (om vi bortser från magsjuka föräldrar, farföräldrar, faster och moster, även om nu inte alla var sjuka just på julafton) med många nya upptäckter. 

Hon har börjat gå, hon tog sina första steg i början av december men nu vågar hon släppa kanter och försöker gå dit hon ska. Hon har även fått två nya tänder, uppe, en utav de i mitten och sen en bredvid den åt sidan. 


Hon har fått fina julklappar, en gungdrake, ett bollhav, böcker, knopppussel, byggklossar, hammarbänk, en servis, kläder och lite pengar. Om man nu ska vara sån så har hon fått lagom med julklappar, hon förstår ju ändå inte och behöver inte tusen leksaker. Det hon fått nu är så himla fina saker!




Wilna har även fått smaka på julmaten, köttbullar, prinskorv, Jansson, sill, ägg, ris a la malta bland annat. 

Julafton firades hos moster med familj men på juldagen åkte vi till mormor och morfar i Näsum. 

Där var hon dock inte så sugen på att vara med på bild men vi fick till några helt okej tror jag. 

Det lyckades även vara lite snö under hennes första jul 


Wilnas Jul

0 Läs mer >>
Här kommer lite bilder från vår jul










Lite bilder

1 Läs mer >>
Detta recept kommer lite senare än alla andra julgodis recept och det är för att jag gjorde dessa för att ge min svägerska i julklapp. En sak på hennes önskelista var något hemgjort så jag chansade på dessa. Vi får se om de går hem eller ej, hon gillar lakrits men bara salt och är tydligen (enligt henne själv) lite kräsen när det gäller lakrits. 

Receptet är från bloggen Söta Saker. 


1,5 dl grädde
1 dl vit sirap 
25 gram smör
2 dl socker
2 dl krossade lakritsgodis (ex turkisk peppar vilket jag hade)
Flingsalt till dekorering

Blanda allt utom saltet i en kastrull. Låt koka upp och smälta samman. Sätt i en mattermometer och koka tills den når 125 grader. Alternativt tills den klarar kulprovet. Min kokade i drygt 25 minuter tror jag. 

Häll ut på bakplåtspapper, låt svalna. På med flingsalt och låt svalna ordentligt över natten. Klipp/skär i bitar. Rulla in i bakplåtspapper. Jag gjorde dem mer som stänger än kolor. 




Salt lakritskola

0 Läs mer >>




Önskar hela familjen Eliasson! Ha en riktigt underbar dag! 

God Jul