1 Läs mer >>
Ett recept från Paolo Roberto som jag såg honom laga i "Mitt kök" på Nyhetsmorgon. 

700 gr högrev
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
0,5 dl olivolja
0,5 dl basilika 
0,5 dl persilja
700 gr passerade tomater
Salt, peppar, socker

Skala och hacka lök och vitlök. Fräs i olivoljan tills de blivit mjukt men inte fått färg. Skiva köttet i mindre bitar och lägg i grytan. Låt de få färg runt om. Häll i kryddorna och passerade tomaterna. 


Låt koka på svag värme i 4-5 timmar. Det tar lite tid men sköter sig själv då DJ behöver inte tänka så mycket på det. 

Servera med pasta och lite riven parmesan på!

Väldigt gott och det här kan vi absolut tänka oss att laga fler gånger.

Långkokt högrev i tom...

0 Läs mer >>
Ikväll blev det panerad fisk, färdigpanerad då det sällan blir sådär krispigt och gott som jag vill ha det när jag gör själv. Tycker det är svårt att få till en bra panerad fisk hemma, så idag blev det köpt helt enkelt! 

Remouladsås
2 msk hackad inlagd gurka
1 msk hackad kapris
0,5 msk dill
1 tsk torkad dragon 
1 tsk ljus senap (jag hade en flädersenap)
4 dl majonnäs

Hacka gurkan & kapris fint (om du inte har färdighackad). Häll i övriga ingredienser och blanda.

Jag använde mig av min "herbalchopper" från Tupperware, mellan storleken. Hade först i knivarna och la i allt utom majonnäs (hade inte färdighackad gurka eller kapris) och drog några varv så det blev finhackat. Sen bytte jag till vispdelen och hällde i majonnäs, drog några varv och sen var det klart! Gjorde denna lite tidigare så den fick stå och dra till sig lite!


Det andra var ju inte så mycket att laga, skala och koka potatis och steka fisken i ugnen 15 min. Klart!

Panerad fisk med kokt...

0 Läs mer >>
Vi har under 10 veckor gått på Ministuds, gympa för de minsta. Igår var sista gången för denna perioden men som tur är börjar nästa redan nästa vecka och då går vi upp en grupp. Ska bli roligt att se vad vi får göra för övningar då och kul att träffa lite nya bebisar och deras mammor.


Min lilla björn på väg dit.


Hittade bollhavet direkt!


På den lilla gung"hästen" som finns där. 


I slutet när vi tittar på bubblorna. I början av dessa pass vägrade hon ligga still på rygg men de senaste veckor gör hon det en lite stund. 


Och när det var över så hittade Wilna och kompisen Tilda påsen med alla bollar i. Bollar är kul!


Efter att vi vilat här hemma så myste hon lite extra innan vi tog mellanmål.


En stund innan det var läggdags stod hon och hängde lite på mig!

Ministuds

1 Läs mer >>
Har velat testa dessa tidigare men det har inte riktigt blivit så men här om dagen när jag var på Maxi fanns de precis innanför dörrarna och dessutom till väldigt sänkt pris. Från 16,95 till 2,95 så då tog jag två. 


Än har vi (jag och Wilna) bara testat den med hallon. Ganska rinnig men passar bra i yoghurt eller gröt!



Vi testar

0 Läs mer >>
Ikväll lagade jag en vegetarisk lasagne med spenat & ricotta ost. Jag hittade ett recept på nätet men gjorde lite mer bechamelsås faktiskt, så har ökat på mängden där. Jag hade även lite mer ricottaost och solrosfrön istället för pinjenötter. Jag valde även färska lasagneplattor för jag tycker det är godare. 

Sätt ugnen på 200 grader. 

Bechamelsås

25 gram smör
3 msk mjöl
3 dl standard mjölk
2 dl riven parmesanost (minska/öka efter egen smak)
Salt, peppar
Riven muskotnöt

Smält smöret. Rör ner mjölet. Häll i mjölken och när den börjar tjockna, dra den från värmen. Häll i osten och rör om. Smaksätt med salt & peppar och riv lite muskotnöt i. Smaka av! 

Fyllning

450 gram fryst (fast tinad när du ska göra laga maten) spenat
500 gr ricottaost
3 msk solrosfrön
0,5 förpackning fryst basilika

Rosta solrosfröna i en torr stekpanna, lägg över i en skål. 
Fräs spenaten i lite smör. Häll i solrosfrön, basilika, ricottaost och blanda runt. 

Smörj en ugnssäker form med lite olja i botten. Lägg en liten klick sås i botten. På med en lasagneplatta. Lägg sedan en tredjedel av fyllningen. På med bechamelsås. Gör så tre gånger. Efter sista lagret med fyllning lägg på en lasagneplatta, häll sista bechamelsåsen över och strö riven parmesan på toppen, efter tycke och smak!


In i mitten av ugnen, ca 30 minuter!


Tycker det blev väldigt god smak på den. Rekommenderas! 

Vegetarisk lasagne

0 Läs mer >>
Idag gjorde vi sista receptet från matkassen, skinkrullader med äpple serveras mos och äpplig sallad. Det var gott men fortfarande lite för rinnig sås, gillar det mer krämigt. 

Skinkrulladerna var fyllda med stekt lök och en äppelskiva. Lite svårt att få till bra skivor då vi fick en bit skinkstek, hade varit mer uppskattat om de redan skivat skivor. Nu blev en del "spillbitar" som bara stektes bredvid. 


Vi är iallafall nöjda med att ha haft kassen denna veckan, det var väldigt skönt att slippa tänka på maten. Nästa gång testat vi dock ICAs och inte Citygross igen. Roligt att se om det blir någon variation mot denna. 

Skinkrullader med äpp...

0 Läs mer >>
Gjorde scones till frukost idag, det är ju väldigt enkelt och så gott!

4 scones 

3 dl mjölk
100 gr smör
7-8 dl vetemjöl 
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Blanda mjöl, bakpulver och salt. 
Smula i smöret och finfördela. 
Häll i mjölken och rör till en deg. Den blir rätt kladdig. 

Dela upp i fyra bollar, lägg på bakplåtspapper, platta till dem. Skär två skåror i varje scones och nagga med gaffel. 

In i ugnen ca 10 min på 250 grader.




Ät med smör, sylt och ost

Eller kanske med lite skagenröra?

Vi testade även en smoothie från Innocent med kiwi, äpple och lime. God!!






Scones

0 Läs mer >>
Ikväll blev det kyckling i krämig (?) citronsås, så himla krämig var den inte. Vilket var synd. Hade nog varit bättre då. Men det var ett gott grundrecept men det kan nog ändras på till framtiden. 


Det var det fjärde receptet, bara ett kvar och det ska vi göra imorgon. Så till nästa vecka får vi låta fantasin flöda och komma på maten själva. 

Kyckling i krämig cit...

0 Läs mer >>
Idag har vi vart på utflykt med lilla familjen. Först babysim och sen åkte vi till Gekås. Jag handlade mest haha. Några baströjor/linnen, ett par mjukisbrallor att ha hemma (syns på bild nedan), ett par löparbyxor, en mössa, en fotfil, strumpor och trosor. Och en plattång, fast den ska jag få av Adam i julklapp :) 



Wilna fick två bodys och en tröja, tre nya haklappar, en leksak till bilen, tre nya nappar (känns som vi inte kan få för många av dem för helt plötsligt är hälften borta), en matta till hennes rum och ett täcke. 

Adam köpte typ strumpor till sig själv ;) 

Vi åt lunch där, spätta för min del, helt okej mat tycker jag. 


Wilna somnade precis när vi var vid kassan, vilket resulterade i att hon vaknade 5 min senare när vi flyttade över henne till bilen och sen ville hon inte sova i bilen hem. 


Väl hemma så lagade vi kasslergratängen från matkassen. Den var okej men ingen höjdare faktiskt!


Torsdag!

0 Läs mer >>
Idag hade vi besök av Madde, en av mina bästa vänner son jag lärt känna här i Halmstad! 


Fråga mig inte om det var enkelt eller svårt för Adam lagade maten men jag kan säga att den var god iallafall!

Laxlasagne

0 Läs mer >>
Denna vecka ska vi testa Citygross matkasse. Vi behövde ha en vecka där vi inte behövde tänka på vilken mat vi skulle äta. Recepten verkar lovande:

Köttbullar i kokos/currysås med ris & bladspenat
Laxlasagne med tomat & örter 
Kasslergratäng med risoni & sås med sting
Kyckling i krämig citronsås med rosmarin & oliver
Äppelfyllda skinkrullader med mos & grön äpplig sallad


Vi började med köttbullarna helt enkelt!
Väldigt enkel rätt, tyvärr hade de glömt spenaten till oss så den fick vi klara oss utan. Gick snabbt att laga och god att äta. Ett receptet som går att utveckla med lite mer ingredienser, kanske ex lök, paprik eller annat i såsen.




Testing, testing- mat...

0 Läs mer >>
Idag vad det dags, att väga och mäta igen. Det har gått 5 veckor sedan sist och jag är relativt nöjd med resultatet. Skönt att allt går minus på mätningen, tråkigt att stå still på vikten. Även om jag nog vet vad det beror på, lite väl mycket sött och onyttigt de senaste veckorna. Här är resultatet:

Vikt 80,4 (0)
Arm: 29 (-1)
Midjan: 75 (-1,5)
Magen: 92 (-2)
Runpan: 106,5 (2)
Lår: 55 (0)


Och för att få lite perspektiv på det hela så har jag sedan jag började i april, vilket är exakt 6 månader sedan imorgon, minskat

2 cm på armen
12 cm i midjan
17 cm runt magen
8,5 cm på rumpan
6 cm på låret

Och gått ner 5,7 kg. Det är ju långt ifrån de 14 kg jag satte upp som mål från början men det är ändå en bit på vägen. Vikten pendlar en del också, förra veckan vägde jag 79, så jag litar inte helt på den. Måtten säger mer och det har jag ju skrivit tidigare också. 

Nu blir det fokus framåt. Har hittat en klänning som jag ev ska ha på min systers bröllop i maj nästa år, ska beställa den i min vanliga storlek och ha som mål att komma i den. 


Min tanke med träningen nu är att ut och springa ett par gånger i veckan när Adam är hemma och de dagar när Adam jobbar kväll ska jag träna pass från Paolos bok. Sen utöver så blir det promenader och sen yoga när det passar.

Maten då, jo vi fortsätter äta vanliga mat som vi brukar och så ska jag undvika sött och onyttigt måndag- torsdag. Jag kommer inte kunna låta bli att äta det helt men måndag- torsdag kan jag låta bli iallafall! 

Nästa tillfälle blir den 17 november, på min och Aams bröllopsdag, så får vi se villa resultat jag fått då!



Vägning & mätning