1 Läs mer >>
Vi har besök av finaste vännen Åsa i några dagar. Så vi mest hänger, tar det lungt, promenerar, varit på Ministuds, hälsat på min syster & barnen, lunchat med Ida & Lina, ska på babysim och till Väla en sväng.
 
 

Besök

0 Läs mer >>
Så var helgen över, det blev enbart ett dyk pga att det var väldigt blåsigt och inte alls de bästa förhållandena för att dyka. Men vi har haft det mysigt med god mat och väldigt trevligt sällskap. 
 
 
 
 
 
på vägen hem stannade vi till på Freeport i Kungsbacka och där köpte jag lite choklad på Lindtbutiken!

Smögen

0 Läs mer >>
Denna helgen som kommer vi ska tillsammans med Adams föräldrar åka till Smögen och dyka. Vi åker idag och kommer hem på söndag, så det kommer vara sparsamt med inlägg på bloggen under helgen. Men förhoppningsvis tas det några bilder i helgen som jag kan visa här sen. 
 
 

En helg i Smögen

0 Läs mer >>
Idag gjordes det köttbullar och potatismos till lunch, alltid lika gott!
ochdet fick mig att tänka på Ikea haha
 
 

Köttbullar

0 Läs mer >>


Sover sött!

0 Läs mer >>
I förgår gjorde jag en köttfärspaj, som vi hade till lunch igår och idag kommer receptet. Är hämtat ifrån Tasteline (Här!) och jag tycker den blev riktigt god!
 
 
 
 
 

Köttfärspaj

0 Läs mer >>
Eftersom det är min födelsedag så fick jag bestämma maten, så då testade vi något nytt. Tyvärr blev det inte riktigt så gott som jag tänkt. Eller gott var det men det kunde varit mer smak i det. Mer grapefrukt hade nog behövts. Receptet hittar ni här!
 
 

Valnötsbakad lax med ...

1 Läs mer >>
På min födelsedag, hela 29 år gammal numera. För att fira så bjöd jag in några vänner på en liten fika. Bjöd på äppelmuffins, småkaka, cakepops (av den misslyckade tårtbottnen) och en tårta. 
 
 
Äppelmuffins (receptet hittar ni tidgare i bloggen), och cakepops. 
 
Cakepops
500 gr sockerkaka/eller annan mjuk kaka
150 gr philadelphia
50 gr mörk choklad
strössel/kokos
 
Blanda den mjuka kakan med phiadelphia, rulla till bollar. Låt stå i kylskåp 30 minuter. Doppa i smält choklad och sedam i strösslet. Jag använde en tandpetar i varje när jag doppade dem och tryckte ner dem i en äggkartong, in i kylskåp och innan servering tog jag bort tandpetarna. 
 
 
Hela fikabordet!
 
 
 
Tårtan består av köpebottnar, skumbanansfluff, skivad banan, daimfluff och så ringlad choklad över. 
 
Fluff görs så här:
3 dl grädde
200 gr choklad/ 90 gr godis med gelatin i
 
Häll grädden i en kastrull, dela chokladen/godiset, låt smälta men inte koka. Låt stå svalt i minsy 6 timmar, vispa sedan upp den tills den blir fast. Använd som fyllning i tårta alt runt om tårtan för att täcka den. 
 
Gott var det och allt blev godkänt av gästerna!

Hipp Hipp Hurra!

0 Läs mer >>
Idag gjorde vi förra veckan sista recept till lunchen, japp de drog ut lite pga födelsedagsfirande och så hade vi mycket kvar av den andra maten så onödigt att göra massa nytt då. Receptet är ifrån Vardagsmaten.se!
 
Det blev absolut gott men inte riktigt som en stroganoff. Så nästa gång ska vi nog testa att göra helt vanlig stroganoff fast med kyckling och se hur det blir. 
 
 
 
 

Kycklingstroganoff

2 Läs mer >>
Igår bakade jag äppelmuffins och en knäckig päronpaj (pajen var förslag från Adam så han fick med den till jobbet idag). Pöronpajen är enligt samma recept som den knäckiga äppelpaj jag gjorde för någon vecka sedan och så här gjorde jag muffinsen.
 
Muffinssmet
2 ägg
1,5 dl socker
1 tsk vaniljsocker
30 gr smält smör
2 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Vispa ägg och socker pösigt. Rör ner övriga ingredienser. 
 
Fyllning 
3-4 stora äppel
2 msk socker
2 tsk mald kanel
1 msk smör
 
Skala och tärna äpplena i mindre bitar. Stek i smör, kanel och socker några minuter. Häll sedan i 3/4 delar i muffinssmeten. Fördela muffinsmeten i formar. Toppa med resten utav de stekta äpplena. Gör sedan smuldegen som ska toppa det hela. 
 
 
Smuldeg

40 gram smör
1 dl havregryn
0,5 dl socker
0,5 dl mjöl
 
Blanda ihop med fingrarna till en smuldeg. Lägg lite över varje muffins. 
 
Sätt in i ugnen 20-125 minuter i 175 grader. Det blir ca 16 muffins, om man inte gör som jag och gör dem lite mindre. Då blir det ju givetvis fler!
 
 
 
 
 
 
 

Äppelmuffins

0 Läs mer >>
Mina föräldrar stannade över natten så vi lyckade till maten på kvällen med att göra helstekt oxfile, fylld bakpotatis, vitlökssmör, sallad och en kompott på kantaraller, schalottenlök, bacon & tomat. 
 
Den helstekta oxfilen brynte vi bara runt om och sedan in i ugnen med termometer tills den blir 56 grader. Ta ut och låt vila i 10 minuter. 
 
Fylld bakpotatis:
6 bakpotatisar
1 dl grädde
300 gr bacon (knaperstekt i mindre bitar)
300 gr riven mozzarellaost
 

Baka potatisarna i ugnen tills de är klara.Ta ut och låt vila i några minuter. Dela på hälften och gröp ur innehålet i en skål. Blanda i grädden, knaperstekt bacon och mozzarella osten. 
Lägg de tomma skalen i en ugnssäker form och fyll potatisen. Sätt in i ugnen ca 10 minuter 225 grader, grill. Detta recet räcker till 6 portioner, men alltid bra med extra så har en matlådor dagen efter!
 
 
Sallad
Salladshuvud, tomater, rödlök, paprika, gurka
 
 
Kantarellkompott
 
2 schalottenlök
150 gr bacon
200 gr kantareller
2 tomater
 

Skiva och hacka allt i bitar. Vad gäller tomaterna så dela i fyra bitar och ta väck innanmätet. Bryn allt i en stekpanna. 
 
 
Servera med ett gott vin & vitlökssmör (rör ihop smör och vitlök efter smak, kan även salta, peppra och tillsätta annan krydda om du vill).
 
 

Lördagsmat

0 Läs mer >>
Igår hade vi födelsedagsfika här hemma för mig (fyller år på onsdag) med mina och Adams föräldrar. Jag skulle gjort en Red Velvet Tårta med Whipped Cream Cheese frosting, men tårtbottnen gick sönder när jag tog ut den ur formen. Den gick dessutom sönder så mycket att det inte gick att göra en tårta av den. Så istället blev det små bakelser istället för oss, förutom Adam. Han jobbade och kom hem senare så han fick istället en form av trifle. 
 
 
Adams fika
 
 
Fikan som vi andra fick. 
 
Ber om ursäkt om det blir lite färre inlägg på bloggen nu för vanligtvis bloggar jag via deras app men där kan jag inte längre redigera texten och då blir det inte som jag vill så just nu får jag blogga från datorn och då blir det inte lika ofta. 
 

Födelsedagsfika 1