0 Läs mer >>
2015, året då vår lilla fröken fyllde ett, då jag började jobba igen och Adam var föräldraledig. Då vi köpte hus och gick på 4 bröllop! Då Wilna började på förskola och vi var på första resan som familj.  Då jag tog tag i min träning igen och vi lagade anka för första gången (men inte sista) och avslutade med en alldeles för salt kolasås.




Nu blickar vi framåt mot 2016 och ser vad det har att erbjuda! 

Gott Nytt År!

2015 - Gott Nytt År

1 Läs mer >>
Så blev det jul i år med och den var över lika snabbt som den kom känns det som. Mysigt var det och även om det var roligt när gästerna kom var det nog roligare när de gick ;)


Och så två små filmer när Wilna fick sin julklapp och när hon hämtade paket hos tomten. 

https://youtu.be/7lfAI3QOWLM

https://youtu.be/Q9P1GI_FF7g

Hon var lite skeptisk & rädd för tomten i början men sen gick det bättre, även om pappa fick hemma de mesta av hennes paket :)

GOD JUL & GOTT NYTT ÅR!  

Julafton 2015

0 Läs mer >>
Jag klarade mig utmaning,  att hinna 75 träningspass innan jul (sen att jag gjorde de sista 2 sista dagen i utmaningen är väl en annan sak;) )

Det kändes som ett ganska rimligt mål och innebar ca 3-4 träningspass i veckan. Lagom för mig. 

Jag har förlorat runt 17 -18 cm runt om på kroppen och gått ner dryg 4 kg. Det var inte syftet men känns skönt att det märks så med :)

Innan julfirande!

Nu är det väl dags att blicka fram mot 2016 och fundera över mina mål!

Utmaning 75 träningsp...

0 Läs mer >>
Wilna har fått ett leksakskök från Ikea i julklapp. Jag ställde i ordning det sista på lillejulafton så hon kunde få det direkt på morgonen.
 
 
Jag har målat alla delar som var träfärgade samt luckorna. Kranen, diskhon och handtagen har jag sprayat i guld. Sen satte jag dit 2 knoppar så Wilna kan ställa in värmen på ugnen också ;) På sidan satte jag små krokar där redskapen kan hänga.
 
Före (eller ja jag satte ju aldrig ihop det innan jag målade). Bild lånad från Ikea.se
 
Helt ärligt är väl denna "renovering" mer för min egen del än Wilnas. Hon hade lekt lika mycket om det varit helt vanligt men jag tyckte detta var lite roligare. 
 

Leksaksköks renoverin...

1 Läs mer >>
Jag har för första gången i mitt liv griljerat skinka & kalkon. Inte provsmakat än men jag hoppas du blir bra, är ju meningen vi ska äta detta på julafton; )

Skinkan är griljerad med senap, äggula, kanel, apelsinskal och sedan hade jag äppel och kanelstänger runt om i formen.


Kalkonen är griljerad med en glaze på apelsinsaft, apelsinskal, chili & socker. Det fick koka ihop några minuter innan det hälldes över Kalkonen.  


Jag hoppas det ska smaka till jul! 

griljerat skinka & ka...

0 Läs mer >>
Vi har renoverat trappan här hemma. För att göra den lite mer anti-halk. Just nu saknas bara ett trappräcke så är det klart sen. Väggen ska målas också så den får samma färg som trappan,  blir nog lite snyggare då.

Före

Under

Efter

Trappa uppifrån

Ganska stor skillnad och jag är väldigt nöjd. Adam slipade och jag har målat. Två lager grundfärg och två lager till sen med "vanlig" färg. Blir bra det!

Trappan

0 Läs mer >>
Ikväll lagade jag falukorv Caprese. Ugnsstekt falukorv med mozzarella, tomat och zucchini varvat.


https://www.coop.se/Recept--mat/Recept/f/falukorv-caprese/

Falukorv Caprese

1 Läs mer >>
Idag har jag bakat lussekatter och lussebullar på surdeg. Första gången jag testade det och det blev bra. Hade dock i mer saffran än det stod för kändes som det var lite när jag väl blandade ihop det idag. Degen blev också ganska lös, det ska den ju vara men ha mjölat bakbord & mjölad händer när du bakar ut dem.

Det görs i två steg,  då själva surdegen sätts dagen innan. 

Dag 1
100 gram vetesurdeg
500 gram mjöl
350 gram vatten

Blanda allt i en rymlig bunke och täck med folie över natten.

Blanda på kvällen också ihop 
1 gram saffran
10 gram rom


Bra trådig deg idag på morgonen (dock lite svårt att fånga på bild)

Dag 2
200 gram creme fraiche
500 gram vetemjöl 
100 gram vatten (gärna lite varmt)
200 gram smör (hyvla med osthyvel ner i bunken)
100 gram socker
150 gram mandelmassa
15 gram salt

Blanda i ihop allt tillsammans med degen samt saffran från dag 1.

Kör i assistent i 5 min på låg hastighet och sedan 5 min på lite högre hastighet.  Låt degen vila medan du gör russinen.

150 gram russin

Koka upp vatten och häll över russinen. Låt stå och dra i 20 minuter. Häll av vattnet och blanda sedan med degen. Rör bara om så russinen blandas men inte för länge så de mosas.

Låt vila ytterligare 20 min.

Baka ut dem. Låt sedan jäsa så länge du vill. Mina jäste i ca 4 timmar men receptet jag följde jäste i 6 timmar.

Ha igång ugnen en stund innan det är dags att baka. 230 grader och så behövdes mina bakas ca 15 min. Pensla med smält smör och strö över socker. Klara!



http://paindemartin.blogspot.se/2009/12/saffransbulle-pa-vetesurdeg.html?m=1

Lussekatter på surdeg

2 Läs mer >>
Även av Åsa fick jag ju faktiskt en upplevelse i present och det var samma helg som Saras. Så idag, dag 3, var vi uppe snortidigt  (tack W), åkte till återvinningen och Maxi vid kvart över sju; )

Sen åt vi go frukost, tog en sväng till Ikea för att köpa Wilnas julklapp och så blev det våfflor till lunch här hemma.  När Wilna vilade lunch passade även jag och Åsa på att vila lite.

Och på kvällen åt vi god bbq-buffé på Lotus & sen tittade vi på Mia Skäringe, himla härlig tjej det.





Tack fina Åsa för denna presenten! 

Födelsedagspresent da...

1 Läs mer >>
Dagen började med att jag och Sara gjorde ansiktsmask på hotellet rummet, tog en dusch och sen åt hotellfrukost  (som tyvärr var lite av en besvikelse).


Sen åkte vi in till Nordstan, hittade ett par snygga barstolar som jag blev intresserad av, käkade lunch och mötte sen upp Åsa för att gå på musikal.




Kvällen avslutades hemma i soffan med sushi. 


En rolig, skön och avslappnande helg. Tack älskade syster! 



Födelsedagspresent da...

0 Läs mer >>
Idag har jag fått första dagen på min födelsedagspresent från min syster. Vi är i Göteborg och har gått på stan, ätit god lunch, vart på Lisebergs julmarknad och ätit god mat på Pinchos (och promenerat sammanlagt drygt 17km)!

Frukost 

Pasta Carbonara på Vapiano 




Hallon/lakrits drink

Glaserade kampen

Mattssons kebab

Getost & rödbetor

Fish & chips

Älskade systern! 

Vi var så mätta efter maten att vi inte ens tog någon efterrätt. Blev en promenad till hotellet och nu ligger vi båda nerkrypna i sängarna sedan någon timme tillbaka och strax dags att sova!

Födelsedagspresent da...

0 Läs mer >>
Ikväll gjorde jag en ganska enkel rätt här hemma. 

Biffarna
400 gram nötfärs 
1.5 msk Potatismjöl
1dl mjölk
Salt, peppar

Blanda ihop allt och gör lagom stora biffar. Stek ca 3 min per sida.

Sås
2.5 dl grädde
5 soltorkade tomater
1,5 tsk salvia 
Salt, peppar

Hacka tomaterna i små bitar. Häll tomater och grädde i stekpannan. Smaka av med salt, peppar och salvia. 

Låt puttra tillsammans med biffarna i några minuter


Serverades med pasta. Receptet är från Arla.se


Biffar i medelshavsås