1 Läs mer >>
 I helgen gifte sig min syster och hennes man. Jag skulle hålla tal. Oj vad svårt. Men ett tal blev det och när jag väl skulle läsa det så bultade mitt hjärta så högt att jag trodde det skulle hoppa ur bröstet på mig ;)


Kära brudpar,

Jag läste att någon frågat ett barn vad men gör på en första träff och fått svaret

"På den första träffen ljuger de bara för varandra och det brukar vanligtvis få dem så intresserade att det blir en andra träff"

Om ni ljög för varandra eller inte kan jag inte svara på men uppenbarligen har det blivit några fler än så.

Dennis har berättat att första gången han träffade Sara så tänkte jag "henne har jag ju redan hälsat på" då han trodde hon var jag, hur någon nu kan tro det ;) 

Någon månad senare träffades ni igen på min och Adams inflyttningsfest och jag minns att jag sa till Sara "Du, Dennis, tror du inte det skulle vara något?", några dagar senare hade ni er första träff och resten är ju vad man brukar säga; historia.

Jag är otroligt glad att Ni har träffats, ni utstrålar vänskap, trygghet och en väldigt stark kärlek. Det märks att ni är som gjorda för varandra. 

Sara, du har som min storasyster alltid funnits där för mig, du är en fantastisk människa. Du är snäll, generös men även envis & känslosam.

Dennis, du är som den storebror jag aldrig fick när jag var liten, sedan du kom in i familjen är du en självklar del utan den. Du är snäll, trygg och hjälper alltid till när det behövs.

Jag önskar er all lycka i framtiden och är så glad över att få dela denna dagen och livet med er. 

Tänk på att äktenskapet är som en berg och dalbana, håll handen i nedförsbackarna, skratta i svängarna och stötta varandra i uppförsbackarna. Och kom ihåg, det blir mycket roligare tillsammans! Skål!




Tal till min syster &...

1 Läs mer >>
Testar att lägga upp en video på lilla fröken. Kan ju vara roligt att se sånt också. 

http://youtu.be/B3mNW9RRS88

Första gången jag testar detta så om det fungerar får ni gärna säga till, eller om det inte fungerar ;) 

Test videoklipp

0 Läs mer >>
Idag bjöd systern min på fiskgratäng. Mycket god!!


Det blir inte så mycket matlagning dessa två sista veckorna då köket renoveras och vi inte bor hemma. Så recept och inspiration får ni vänta på ;) försöker komma ihåg att lägga ut lite annat från livet istället. Förhoppningvis blir det ett inlägg om just köksrenoveringen på fredag (om den är klar då som de sagt)!

Fiskgratäng

1 Läs mer >>
I lördags var det dags, Göteborgsvarvet 2015. Hade verkligen tränat dåligt inför detta, bara ett långpass så förväntningarna var låga. 

Började med go frukost hemma hos min syster efter att ha vaknat alldeles för tidigt men med en morgonpigg dotter så ;)


Sen körde jag och W upp till Göteborg, gick enkelt att hitta till parkeringen vid Liseberg. Där möte vi upp Åsa och så gick vi till Slottsskogen.


Jag hämtade ut nummerlappen och sen åt vi lite lunch och hängde vid boulebanorna där W kunde springa runt. Vi hörde både starten och såg vinnaren gå i mål innan det var dags för mig att gå mot min start.


15.07 startade jag och kändes tungt i benen redan från start. Vid 4 km kändes det väldigt stumt i benen så då började jag gå. Sen blev det växelvis jogga och gå. Men var riktigt trött i benen hela rundan. Men jag tog mig till 10 km och tänkte att nu är det ju bara hälften kvar ;)

Vid 13 km stod svärmor och hennes kompis och hejade på mig så lite pepp i från dem, kändes bra!

Vid 15km såg jag första gången tiden, 17.07, två timmar alltså. Jaja bara 6 km kvar och 6km går jag ju på en timme.

Segt gick det, promenerade mycket men runt kom jag. Vid 19 km pratade jag med en medlöpare och vi konstaterade att 2 km till skulle vi ju klara. 

Jag var i mål på 2.53.29, en minut sämre än för två år sedan. Men jag kom runt. Det var ju huvudsaken. 


Igår och idag har jag träningsvärk i både ben och ryggen. 7 blåsor på fötterna och troligtvis kommer stortånaglarna ramla av. Rejält öm runt om båda men det kanske går över och de får sitta kvar ;) 

Nu sitter jag här och funderar om jag ska springa igen eller inte. Det återstår att se. Men om jag nu anmäler mig igen så ska jag träna ordentligt innan annars så springer jag inte. Men vi får se vad som händer i framtiden! 

Göteborgsvarvet 2015

1 Läs mer >>
Idag lagade vi en varm potatissallad och stekte korv till.


Färsk potatis
Babyspenat
Körsbärstomater
Rödlök
1/2 dl olivolja
1 pressad vitlöksklyfta
Flingsalt, svartpeppar

Dela potatisen och lägg i en ugnsform. Sätt på grillvärme, 250 grader, låt stå högst upp i ugnen i 5 min. Sänk värmen till 200 grader, låt stå inne tills potatisen är klar. 

Dela tomaterna och skiva löken. Blanda med babyspenaten. 

Blanda olja, vitlök, flingsalt, peppar.

 Blanda allt med potatisen! Servera!


Varm potatissallad

0 Läs mer >>
Redan söndag och denna helgen, trots fyra lediga dagar har gått snabbt. Men vi har ju både haft besök av faster, varit hos mormor & morfar, Adam har vart på svensexa och jag och W har varit i Näsum hus mormor och morfar.


I Näsum träffade vi även bästa vännerna Anna & Jonna, och Molly. Även kusinerna My & Tuva var ju med där. 






Wilna har gjort sitt första konstverk


Idag har vi även städat ut köket som ska renoveras under de kommande två veckorna. Ödets ironi när det bestämdes förra sommaren och de kommer och börjar renoverar 1 månad innan vi flyttar till hus. Så vi kommer ha nya köket knappt 2 veckor, men mindre att flyttstäda ;)





En helg går fort

1 Läs mer >>
Marabou har en ny choklad som heter choko Jelly med knaster i, eller det poppar i munnen när en äter den. Riktigt gott, tycker jag.


Tänkte idag jag skulle testa att göra fluff på den för att se hur det blev, tyvärr poppade allt poppande bort när jag smälte chokladen i grädden. Men det blev ändå en typ av pavlova här på kvällen, med maräng, chokladfluff, hallon/blåbär och lite nötter.

Marabou choko jelly f...

0 Läs mer >>
Jag har börjat följa en blogg som heter 3kockar7kids, där det är 3 professionella kockar som lagar mat som passar familjer med barn och som passar på vardagar när en inte har hela dagen på sig :) 

Idag testade vi ett första recept därifrån: Laxpanna! Enkel och god, Wilna gillade också den.


http://3kockar7kids.se/2015/04/21/laxpanna-med-vitlok-och-basilika-samt-spenatsallad/


Laxpanna

0 Läs mer >>
Därför firar vi Kristi Himmelfärds, hörs väl lite på namnet men vi firar inom kristendomen för att detta var dagen då:

Jesus efter uppståndelsen, enligt nya testamentet, lämnade jorden och fördes upp till himlen inför elva av apostlarna. 

Vi har firat detta sedan 300 talet och infaller 39 dagar efter påsk, på den 40:e dagen. Liksom påsk och pingst bygger denna helg på måncykler och infaller därför vid olika datum varje år. Den liturgiska färgen är vit! 
(Info från Wikipedia)


Dagen firas väl inte på något särskilt sätt här hemma men skönt med två extra lediga dagar. Tid att umgås och vara tillsammans hela familjen. 

Igår kom Julia, Wilnas faster upp och idag har vi tagit en promenad, lekt lite ute i solen, svängt förbi huset och sedan varit hos svärföräldrarna under eftermiddagen. 

Där bjöds det både på fika och mat;


Rabarberkaka med vaniljvisp!


Kalkon med potatis, sås, gelé och broccoli!


Och Wilna inspekterade Adams chiliplantor ;) 

Kristi Himmelfärds

0 Läs mer >>
Igår blev det en helt vanlig hederlig köttfärssås. Alltid gott!


Ikväll blir det lite ändring i veckomatsedeln då faster Julia kommer på besök. Ska bli roligt att träffa henne då det var ett tag sedan! Så de sista två recepten vi tänkt göra blir imorgon och fredag istället. Sen är det dags att packa ner köket inför köksrenovering så då blir det inte så mycket mat lagat på ett par veckor, eller det blir det förhoppningsvis, i någon annans kök ;)

Köttfärssås

0 Läs mer >>
I lite försenad födelsedagspresent fick Wilna såpbubblor av Tilda & föräldrar. En uppskattad present. 

Hon försöker fånga dem och säger "åhh" och "oj", sötnosen!



En bild på Wilna & Tilda när de båda hade klättrat upp i fönstret och tittade på såpbubblor.


Wilna fångar bubblor

2 Läs mer >>
Mycket kyckling de sista dagarna, i söndags gjorde jag denna kycklingpaj och igår gjorde Adam kycklinggrytan. 

Pajen besto av helt vanlig pajdeg. Som först fick vila 30 min i kylen sen förgräddas i ugnen 10 min.

Fyllningen bestod av:

900 gram kycklingfilé, skuren i mindre bitar och stekt tills den fått färg. Med lite salt, peppar, timjan och persilja 

4 ägg
3 dl grädde
1 burk crème fraiche med franska örter
3 dl ost
1 knippe vit sparris, delad i mindre bitar 
1 bukett broccoli, delad i mindre buketter

Blanda ihop fyllningen och häll i pajskalet och grädda i ugnen tills fyllningen stelnat. Ev lägg folie över så den inte bränns. Min paj var inne ca en timme!


Kycklingpaj