1 Läs mer >>
En vän till mig gifte sig igår. Jag har vetat att de haft planer på att gifta sig men inte när men igår var den stora dagen. 

Jag hade köpt tidigare så jag kunde fixa en liten present och detta är vad jag gjorde: 


Du behöver följande

1 flaska champagne eller mousserande
4 burkar med ferrer rocher  (8 stycken i varje)
Gröna papper till bladen
Limpistol


Började med att klippa ut trianglar av papprena och fäste dem runt halsen på flaskan med hjälp av ett gummiband.


Sen limmade jag fast chokladbitarna en och en med limpistol. Det glömde jag dock ta bild på

Bröllopspresent

0 Läs mer >>
Sista dagen blev en skotsk frukost på den svenska restaurangen Hemma, lite allmänt promenerande i Edinburgh, tittade på slottet ( för snåla dock för att betala för att gå in), besökte Royal Yacht Britannia (Drottningens båt), åt afternoon tea där, åt bakelser hemma och sedan mat på "The last drop" som avslutning på det hela.
 
Haggis, pocherat ägg, svamp, korv, potatis, tomat och rostat bröd
 
 
 
Vid slottet
 
På Royal Yatch Britannia
Victoria sponge cake, god! Tydligen drottning Victorias favorit, kanske den har fått det namnet :)
 
 
Lite fika hemma i lägenheten
Chokladtårtan/kakan ovan kan vara bland den godaste jag ätit, så himla god botten och så krämig och len chokladkräm, mums!
 
Maten på kvällen, då vi åt på The Last Drop. Namnet stod tydligen för att det var där de drack sina sista droppar innan de blev avrättade på torget utanför. Här fanns också Skottlands äldsta bar, minns inte namnet men den firade 500-års jubileum i år ;)
 
 
 

Edinburgh - Dag 3

2 Läs mer >>
 Dag 2 så bestämde vi oss för att ta oss upp för Arthur's Seat. En trevlig tur som tog sin tid och en sträcka var väldigt mycket uppför och det var ganska tufft men ändå, värt det när en kommer upp och får se utsikten. 
 
När vi trodde vi nått toppen men det visade sig att vi var på fel toppen. Den högsta punkten är den ni ser i bakrgrunden.
 
Högst upp på rätt topp, 250 meter över havet!
 
 
Sen gick vi hem och vilade ett par timmar innan det var dags för The Scotch whisky Experience. Där hade vi en kort rundtur på hur whisky görs, sedan en whiskeyprovning, vi fick kolla på en av världens största samlingar av whisky (3400 sorter) och sen 3 rätters på den prisbelönta restaurangen Amber.
 
Godast under provningen var den från Speyside, The Benrach (om jag läser rätt på kortet ovan haha)
 
Kommer inte ihåg exakt nu men från vänster:
olika lax som komponierats ihop, vegetarisk haggis, terrin (?) med skinka (tror jag)
 
Från vänster:
Lamm, soppa med lax, kyckling med ost & bacon
 
 
 
Bildbevis på att jag drack whisky ;) 
 
 

Edinburgh - Dag 2

1 Läs mer >>
Vi hade verkligen en toppen resa och är väldigt nöjda med allt. Vädret var okej, lite kallt ibland bara, god mat & dryck, trevliga utflykter/aktiviteter och en väldigt trevlig lägenhet som vi bodde i.
 
Här kommer lite bilder från fredagen. Jag delar upp de olika dagarna i olika inlägg annars blir det på tok för mångaa bilder tror jag.
 
Vi började med lite lunch, fish & chips och en öl till Adam och en cider till mig, på The Waterloo. 
 
Sen hängde vi en stund på National Museeum of Scotland
 
 
 
När vi kom till lägenheten möttes vi av det här och ett litet kort där de hälsade oss välkomna
 
 
Sen gick vi mot stan för att gå på rundturen "Mysteries, murders and legends". Guiden visade olika platser i Edinburgh och berättade massor av historier, vissa säkert mer sanna än andra ;) men han var en väldigt bra guide och det var en annorlunda tur jämfört med de som kanske bara visar olika delar av staden. Edinburgh har en ganska mörk historia ändå.
 
 
Sen gick vi och åt på "The Worlds End", en riktigt brittisk pub som fått sitt namn av att där tidigare gick gränsen in och ut och staden och enligt invånarna fanns inget utanför staden därav var det the worlds end, för dem. De hade väldigt goda hamburgare där så denna kvällen var en bra start på resan.
 
 
 
 

Edinburgh - Dag 1

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag sista maträtten i förra veckans Matkasse.  Fläskfilé med ananas och grönsaker.  Kände inte direkt jättemycket smak av ananasen tyvärr. 

Creamy pineapple

0 Läs mer >>
Just nu befinner vi (jag och Adam) oss i Edinburgh för några dagars semester så bloggen blir så inte uppdaterad. Jag har dessutom checkat ut mig själv från alla social medier (snabbt inlägg här bara). Men i början på nästa vecka tänkte jag berätta om vad vi hittat på när vi vart här :)

Edinburgh

1 Läs mer >>
Idag blev det en sallad med rostad potatis,  tonfisk,  haricoverts, ost, rödlök, tomater osv. 

Marockansk sallad med...

0 Läs mer >>
Idag var det en vegetarisk rätt på menyn, minns inte exakt vad det var i men kikärter, aubergine och zucchini. Curry & spiskummin också. Serverades med naanbröd. 


Oväntat god! 

Vegetariskt

0 Läs mer >>


Igår provsprang jag mina nya löparskor. 3 km medan Adam la Wilna. Har tänkte att när Adam jobbar natt kan ju inte jag träna de kvällarna men jo, de kvällar Adam lägger W så hinner jag springa en kort runda. 

Snabbaste tiden på 3 km i år tror jag också. Tog inte tiden med kollade vad klockan var när jag började och vad den var när jag kom hem, kanske skorna som gjorde det? 😉

Nya skor

0 Läs mer >>
Idag har det planterats här hemma. Både majs, penséer och 6 sorters kryddor. Timjan, rödbladig basilika, citron basilika, rysk dragon, rosmarin, & grekisk Oregano.  


Nu hoppas vi att alla tar sig men det får vi se. De står relativt varmt och under ett fönster så de kommer få bra med ljus.

Planterat

0 Läs mer >>
Denna vecka är det Linas matkasse, idag var det farotto med kyckling & svamp. Farotto kändes ungefär som risotto och själva rätten var god. Kycklingen hade gärna fått vara lite mer kryddad.

Farotto med kyckling ...

0 Läs mer >>
I lördags grillad vi korv och så gjorde Adam en potatissallad till (fransk tydligen).


Enkelt och gott!

Potatissallad & Grill...