0 Läs mer >>
Vi har ju börjat potträna W nu, hon är ju lite mer än 2 och det kändes lämpligt att börja nu på semestern när vi båda är hemma och kan ha fokus på henne (även om vi vart ute och fixat i trädgården också).

Vår taktik har helt enkelt varit att hon fått ha trosor på sig istället för blöja och så har vi emellanåt, inga fasta tider direkt, frågat om hon behöver kissa/bajsa och testat att sätta henne på pottan. 

Hon har också fått säga till själv när hon behöver gå. Första dagen hände det ju en del olyckor och bara 2 kiss på pottan, dag 2 vart det bättre och dag 3 ytterligare bättre. Idag har det bara vart en olycka och de var när hon bajsade. Hon bajsade en gång på pottan och en inte. Hon sa dock till "det kommer bajs" men då vart det ju för sent.


Vi har även använt oss av pottkalendern där hon får sätta klistermärken när hon lyckats kissa/bajsa på pottan. Då har hon liksom "fått något" när hon lyckats.


Hon får ju sätt dit klistermärkena själv som ni kanske ser 😂 men nu säger hon klart och tydligt till när hon behöver kissa och kan hålla sig tills vi kommer till pottan så det är jättebra. Idag var vi på Maxi och handlade och det gick också bra. Dock använder hon nattblöja fortfarande när hon sover och det får hon nog göra ett tag till. Ett steg i taget 😊


Potträning

1 Läs mer >>
Så här när ett halvår av 2016 gått är det kanske dags att kolla av träningstesterna som jag gjorde i början av året också. 


Konditionstest 2,5 km 

Då: 16:58 
Nu: 16:28 

Armhävningar på tå
Då: 5 
Nu: 10

Armhävningar på knä
Då: 12
Nu: 19

Situps
Då: 23
Nu: 42

Knäböj
Då: 36
Nu: 40

Planka 
Då: 36 sekunder 
Nu: 33 sekunder 
(Här tänker jag dock skylla lite på att jag var svettig och glatt golv då jag halkade och tappade balansen men så himla mycket mer än 36 sekunder hade jag kanske inte klarat ändå)

Balans fot 
Vänster
Då: 24 sekunder 
Nu: 1 min 30 sekunder 

Höger 
Då: 32 sekunder 
Nu: 1 min 30 sekunder 

Balans tå
Vänster
Då: 2 sekunder
Nu: 11 sekunder 

Höger 
Då: 3 sekunder 
Nu: 10 sekunder 

Så det går ju lite bättre på vissa tester, typ samma på andra och lite sämre än innan på vissa. Konditionstestet har blivit bättre, kanske inte så mycket men bättre. Och med den trän g jag gör (snitt 2 gånger i veckan) så blir det nog inte mycket mer förbättringar än så här men då är jag iallafall inte sämre tränad än innan. 

Träningstester

0 Läs mer >>
Kvällens middag, hemmagjorda hamburgare och Hamburgerbröd. Bland de godaste bröden  vi gjort  (Adam hittade receptet på hamburgare.org)


Hamburgare och rosé

0 Läs mer >>
Idag blev det en enkel paj på sparris, kalkon och bacon. Tycker dock att själva bottnen är svår att få riktigt bra, några tips?


Sen får ju pajen alltid stå inne mycket längre än vad som står i recepten också men denna blev god. Paj är enkelt att slänga ihop även om tillagningstid blir en stund.

Paj!

0 Läs mer >>
Så är det dags för årets semester, iallafall den längst av dem. Vi har ju haft lite innan och ska ha en vecka till hösten också men nu är det 5 veckor ledigt för mig samt 4 för Adam. Så himla gött! 

Vi har lite saker planerade men mest blir det lite jobb här hemma och träffa vänner och ta det lugnt. 

Igår påbörjade vi staketet. Inhandlat det mesta som behövs och börjat gräva lite. Tagit bort 3 buskar bland annat. 


Dessa har försvunnit men mer bilder på staketet blir det i ett eget inlägg när det är klart. 

Vi har börja potträna Wilna också. Passar bra nu när vi är lediga båda en längre period och det går väl lite som förväntat just nu. Idag bättre än igår så så steg framåt. Idag har hon sagt till vid 3 tillfällen att hon behöver kissa och då sagt till innan och inte efter som hon gjorde igår ;) så nu springer hon mest runt i trosor och tröja här hemma :) 

Semester

0 Läs mer >>
Vi hade lite ont om yoghurt och müslie här hemma idag så jag tog en av de kvarg jag köpte förra veckan. Testade en med vattenmelonsmak, helt okej men vet inte om den smakade så mycket vattenmelon, fast å andra sidan kanske vattenmelon inte smakar så mycket egentligen 😂

Frida testar

0 Läs mer >>
Haft en fin midsommarafton med syster, Wilnas kusiner osv. Fint väder hela dagen och vi har suttit ute hela dagen. Perfekt! 
Sådana här dagar verkligen älskar jag att bo i hus, inga trappor att springa upp och nedför när en ska grilla, stor tomt för barnen att leka i, kunna plocka egna blommor osv.


Årets tårta, flädermarinerade jordgubbar, lemoncurd och vitchokladpannacotta. Så himla god! Recept från Icas Buffé.


På kvällen grillade vi och till det bakade jag foccacia med vitlök & basilika. Väldigt gott bröd!


Midsommar!

0 Läs mer >>
Idag gjorde jag och Wilna vegetariska nuggets. De var riktigt goda men jag tog couscous stället för quinoa då vi inte hade quinoa hemma. 


Hade inget direkt roligt att servera till men det gick bra ändå. Härifrån tog jag receptet, fick det från min syster: 
http://www.erikakanberika.se/quinoanuggets/

Ja och så har jag gått på semester. Så skönt. 5 veckor ledigt med familjen. Lämnade en helt tom mail korg på jobbet också. Skönt! 

Vegetariska nuggets &...

0 Läs mer >>
Igår slutade jag lite tidigare på jobbet och åkte med 3 av mina bästa vänner till Göteborg, Liseberg för att kolla på Dropkick Murphys. Ett av favoritbanden även om jag lyssnar på dem rätt sällan. Har sett dem två gånger tidigare. Först mat, sen konsert och till sist lite spel på Chokladhjulen och för en gångs skull så vann jag 😂 2 kg Japp. 


Även om vi tjejer träffas allt för sällan så känns det som att det var igår när vi väl ses. Älskar dessa tjejer ❤


Dropkick Murphys

0 Läs mer >>
Lagade Adam igår och den var helt okej. Lite väl rinnig sås men god smak.


Det var sista recpetet jag matkassen och nu ska vi inte ha matkasse förrän i början av augusti igen. Får vi väl se vad vi hittar på för mat här under sommaren 😊

Torskpanna

0 Läs mer >>
Då det är internationella yoga dagen idag så passade jag på att boka in mig på ett Hot Yoga pass, grattis dagen till ära. De kan ärligt talat vara ganska dyra annars så jag tyckte dagen var ett bra tillfälle att göra ett ordentligt yogapass. 


Har ingen  bild från yogan så slänger in en bild på fröken W istället, det fungerar väl alltid 😉

Hot Yoga

0 Läs mer >>
Tipset kommer väl egentligen ifrån Olga Rönnberg men tipsar vidare. Passar bra på semestern om du inte har ett gym eller så i närheten. 

Ta en kortlek

Bestäm vad de olika mönstren betyder, välj de övningar du tycker om (eller inte tycker om)

Ruter - situps
Spader - burpees 
Hjärter - knäböj
Klöver - dips 

Dra sedan ett kort och gör så många repetitioner av den övningen. Ex Ruter ess = 14 situps 

Gör så tills kortleken är slut. För mig blev det ca 20 min effektiv och ganska pulshöjande träning tack vare burpees.


Jag hade ingen kortlek hemma så en kompis satt på en helt annan plats och drog kort och skrev till mig via messenger vad jag skulle göra 😂 gick bra det med och tack vare detta fick jag iallafall ihop 3 träningspass förra veckan! 

Träningstips!