0 Läs mer >>
Idag efter jobbet tog jag en sväng på Galgberget och sprang 5,4 km. Inte särskilt snabbt, eller jo första kilometern, där hade jag tiden 6.30 min, snabbt för att vara mig, men sen gick det utför haha de där backarna är rätt sega.
 
 
Sen var jag en snabb sväng hos Sara & lånade duschen (en fördel med att hon bor i stan nu) och gosade en snabbis med systerdöttrarna. Efter dess träffade jag två vänner för en fika i stan. Trevligt att hitta på något en helt vanlig onsdag!
 

Löpning & fika

0 Läs mer >>
Här kommer en kort recension på de böcker jag hunnit med att läsa första kvartalet av  2016. 4 helt olika böcker, verkligen.
 
 
Maktens mörka korridorer - Gunnar Wall
En bok om finanssekreteraren Malin som kommer något stort på spåren. En grupp personer som planerar att sälja ut verksamheter i Sverige till högstbjudande. Lite seg i början och väldigt tjock.  Efter 2/3 tar den sig så då är det riktigt spännande. Slutet var väl dock sådär. Hade velat ha ett lite bättre slut, även om det kommer en uppföljare nu är jag nog inte så intresserad av att läsa den.
 
2 av 5 böcker 
 
 
Etthundra mil - Jojo Moses
Feel - good bok som handlar om en ensamstående mamma, ett mattegeni till dotter och en IT-Miljonär. Kändes lite förutsägbar och slutet kunde jag gissa mig till redan i början men den var ändå intressant jag det kom en och annan tvist. Den var bra skriven.
 
3 av 5 böcker
 
Expeditionen, min kärlekshistoria - Bea Uusma
En bok om Andreés polarexpeditione och om Beas kamp för att hitta nya bevis och följa expeditionen,  över hundra år senare.
Intressant bok och för mig som inte läst något om expeditionen innan så har jag lärt mig lite nytt. Man märker Beas kärlek till denna expedition. 
 
3 av 5 böcker
 
Rör inte mitt mord - Lars Forsberg 
En bok om kriminalkommissarie Torsten Rexelius aka T-Rex. En pompös (och inte i ordets positiva bemärkelse) , egocentrisk idiot till polis om jag får säga så. Boken roade mig inte särskilt då han mest var plump och inte lyckades något vidare (okej han fick fast mördare men mer på ren tur och hjälp av en polisassistent). Inte en bok att rekommendera, det finns så många andra bra kriminalare att läsa så denna kan du skippa.
 
2 av 5 böcker
 
 

Böcker jag läst 20...

0 Läs mer >>
Idag gjorde vi sista receptet, kyckling som stekte och blandades med nudlar och en pesto på olivolja, rödvinsvinäger, vatten, salt, socker, en grön chili, soja och Koriander.  

Serverades med gurka, mango och rödlök.


Ska bli intressant att se kommande Matkasse och vi lär väl ge det några försök. Ganska smidigt ändå. Tråkigt dock med de färska kryddorna då vi är lite dåliga på att underhålla dem om vi inte gör receptet samma vecka. Idag var koriandern kanske inte i sitt bästa skick ;)

Nudelsallad med ky...

0 Läs mer >>
På bakkursen fick vi ett recept som är enbart på surdeg och ingen jäst. Det ska heller inte knådas i maskin utan bara röras ihop. Det kallas för något som jag inte minns nu :) Det blev jag sugen på att testa iallafall och gör nu en version 1 av Skalmagårdens bröd.


Ingredienser 
1000 gram vatten 
400 gram surdeg
750 gram vetemjöl
750 gram Grahamsmjöl
40 gram salt

Brödet är väldigt enkelt att göra men kräver en del jästid. Mina bröd har jäst hela dagen och så har jag emellanåt vikt degen. 

Du blandar bara ihop alla ingredienser och låter sedan degen jäsa. Sara pratade om temperatur också men tyvärr minns jag inte exakt men tror det var att degen skulle vara 26 grader när den blandades så jag mätte temperaturen på vattnet innan till 29 grader. När degen är precis gjord 


Ca 2 timmar senare. När jag bakade ut degen inför sista jäsningen som görs i kylskåpet i 2-3 timmar.


Redo för sista jäsningen. Testar olika varianter här, en med bara mjöl i jäskorg, en med bakduk i jäskorg och en fritt. De i jäskorg ska gräddas med den "rena" sidan upp och så tänkte jag göra några snitt i dem. Den sista ska gräddas med skarven uppåt så det spricker naturligt. Får vi se hur det blir.De fick bra betyg av både mig och Adam. Dock sprack inte den ena som jag tänkt men det gör inte så mycket. Brödet blir gott ändå :) i två av dem har jag även solroskärnor, pumpakärnor och linfrö men det vi provsmakade nu var enkelt och bara grundrecept!

Skalmagårdens bröd...

0 Läs mer >>
Näst sista recepetet från matkassen, enkelt och gott. Alla recept har varit ganska enkla tycker jag men det är ju bra när det är vardagrecept 
 
 

Lammfärsbiffar med...

0 Läs mer >>
Jag har ju ett par träningsmål för året, kanske dags att kolla av hur det går med dem nu när det strax gått ett kvartal av detta år.
 
Målen är
 
150 träningspass
400 km
 
Än så länge har jag gjort
 
27 träningspass
54 km
 
Det går väl sådär sammanfattningsvis. Speciellt antalet km är sådär. Blir inte alls så många promenader/löppass som jag skulle vilja. Hade tänkt ta en promenad idag men så glömde vi plocka ur vagnen ur i bilen och därmed blev det heller ingen promenad när jag är hemma själv med Wilna. Men förhoppningsvis kan det ändras nu när det blir ljusare på kvällarna. Mer promenader/löppass de kvällar Adam lägger Wilna helt enkelt.
 
 
 
Sen gjorde vi ju vissa tester i börja också. Resultatet på själva testerna var bättre än förra gången, fortfarande inte superbra men det blir ju bättre allafall. Mått och vikt däremot är tvärt på andra hållet, sämre än sist men vikt och mått är inte heller det jag bryr mig mest om så länge jag mår bra :) nu mätte jag mig på kvällen och minns inte om jag mätte på morgonen sist. Var "bara" 1 cm på de flesta ställe så inte särskilt mycket sämre heller egentligen.
 
Konditionstestet är det enda jag inte gjort än men det tänkte jag göra imorgon!

Träningsmål

0 Läs mer >>
I torsdags gjorde vi Vårgrön soppa med äggsallad. Soppan var god, äggsalladen kunde vi varit utan :)


Vårgrön soppa med ...

1 Läs mer >>
Träffade två kompisar och deras barn idag för att fika och leka lite. Då fick jag en försenade 30 års present av dem. Bland annat dessa söta ostknivar, har inga sådana så det va perfekt :)


Till fick jag ost, vin, kex så ikväll blir det detta till fredagsmys. Ja en eller annan pralin från påskägget på jobbet slinker nog också ner idag!


Försenade present

0 Läs mer >>
Önskar ett litet Glad Påsk med denna bild från vår trädgård. 


Vår trädgård ser väl inte allt för rolig ut just nu men krokusar och snödropparna som tittar upp lite varstans i gräsmattan är fina :)

Glad Påsk!

0 Läs mer >>
Idag stod det lax på menyn


Adam lagade maten idag med så vet inte om det var särskilt svårt men det tror jag inte det var. Gott var det iallafall! 


Laxtikka med gurks...

0 Läs mer >>
Av degen som var kvar från helgens kurs så testade jag att göra bullar med valnötter, mandel & sesamfrö på toppen. 


De blev goda men de skulle dock varit inne i några minuter till.

Jag testade även att göra ett bröd på det sista. En teknik där en flätar degen och sen rullar ihop den. Den fick vara inne ett bra tag i ugnen, vet inte ens exakt hur länge. Gjorde några små snitt med ena snittkniven för att göra den lite snyggare. 


Brödbakningstest!

0 Läs mer >>
Idag testade vi första receptet, rostad jordätskocka med blomkål, fetaost, fläskfilé och basilikaolja. Det skulle vara ett tufft recept men tror Adam tyckte det var ganska enkelt. Det blev gott iallafall och färgen på oljan piggar ju upp lite :)


Adam glömde dock att servera den med fetaost!Rostad jordätskock...