Tegel & puts

Vi renoverar ju här hemma, än så är det mest som rivs och inte så mycket byggande 😂 men hantverkaren var här förra veckan och eftersom vi har tegel/stenväggar på 3 av väggarna så föreslog han att vi skulle behålla dem och ha dem putsade. Något vi inte tänkt på men nog bestämt oss för att ha nu. 


Något som ovan lär det nog bli. Men så kom då diskussionen om den fjärde väggen upp, den kommer byggas upp från grunden och då har vi ju möjlighet att kanske ha tegel där, vilket kan bli snyggt. Men om 3 av väggarna är i ex mörkgrå puts så kanske en tegelvägg är snyggast om den är vit? Taket kommer vara vitt också. Eller om de putsade väggarna är väldigt ljusa kanske en lite mörkare tegel är snyggt. För min del går nog dock den "vanliga" orange/röda teglet bort.

In till garderoben ska vi ha en utanpåhängande skjutdörr och jag vill gärna ha en gul. Adam vill hellre ha en träfärgad, så alla ni i min närhet som är på min sida kan väl hjälpa mig att övertala Adam om att en gul dörr bli supersnyggt! 😉


Vill ha in färg i sovrummet men inte överallt och så himla mycket så jag tänker att en dörr i färg och sedan kan man fånga upp den färgen i andra detaljer, kanske en gul träram runt en snygg tavla? Någon gul krok att hänga morgonrocken på? Osv.

Vi får väl se vart det slutar men tänker inte ge mig så lätt om den gula dörren, kanske kan förhandla mig fram till att han får bestämma något annat 😉 ett "problem" vi har är väl att när jag försöker förklara hur jag tänker mig att ett rum ska se ut när det är färdigt så här Adam väldig svårt att se det framför sig, vet inte om det är jag som är dålig på att förklara eller han som har brist på fantasi eller svårt att se det framför sig? Oavsett så har det ju hittills oftast blivit bra ändå det vi bestämt oss för så det ska väl detta också bli, längtar redan nu tills det är klart men först ska det bli väldigt roligt när hantverkarna väl sätter igång  😊🖒

Kommentarer:

1 Åsa:

skriven

Såklart ni ska ha gul dörr! Ni har ju färgglada dörrar på andra ställen så jag tycker det ska vara er "grej". Det blir nått som folk kommer kommentera och tycka är både snyggg och en rolig detalj.

Svar: Ja vi har ju både rosa och blå så varför inte en gul också 😂
Frida

Kommentera här: