Daimbiskvier

Idag bakade vi (mest jag) daimbiskvier, Wilna hjälpte till lite men hon var nog mest sugen på att äta dem haha kanske också lite svårbakat för henne men är ju alltid bra att hon är med i köket när hon visar intresse för det 🖒

Jag plockade från två olika recept för att få det som jag ville ha dem. Gillar nämligen bäst när bottnen är gjord på mald mandel och inte mandelmassa, även om det i princip är samma sak. Vet inte riktigt varför det är så.


Bottnar
200 gram mandel
2-4 äggvitor 
3 dl socker 

Börja att skålla och skala mandeln. Hacka den fint i matberedare. Blanda med sockret.

Vispa äggvitorna lätt och blanda i mandeln. Här rekommenderar jag att du testar med 2 äggvitor först, Det gjorde inte jag och då blev den alldeles för lös så första plåten med bottnar bara flöt ihop. Fick blanda ihop lite nytt (blev dock mandelmjöl istället för malen mandel) som sen blandades med resterande del. 

Klicka ut på plåt. Lägg dem inte för tätt, jag hade 4 x4 på en plåt. Grädda mitt i ugnen på 175 grader i ca 8 minuter (enligt det recpetet, jag fick dock ha dem inne nästan dubbelt men det kan vara olika från ugn till ugn så kolla efter hand). Låt dem svalna.

Blanda ihop smörkrämen 

300 gram rumsvarmt smör
3 dl florsocker 
2 äggulor
2 tsk vaniljsocker 
3 dubbeldaim 

Vispa ihop allt utom daimen. Hacka den med kniv och rör i. Bre på bottnarna så det blir en liten topp.

Låt stå svalt i nån timme. Doppa sedan i smält choklad (ca 200 gram). Låt stå kallt igen.

Jag fick ut 32 stycken biskvier på detta receptet och även om det är gott med daim tror jag 2 hade räckt men det är ju också en smaksak. De blev inte så fina men goda  😊

Kommentera här: