Kalas för Meja!

Varken Wilna eller Meja kommer att döpas, Det är ett val de får göra själva senare i livet i så fall men vi har ändå velat hälsa dem välkomna genom att träffa släkten. 


När Wilna var liten både vi fortfarande i lägenhet så då hade vi två tillfällen, ett hos mamma & pappa och ett hos svärföräldrarna men nu bjöd vi in alla till oss.

Vi var drygt 30 personer varav 8 barn, tror jag det var (känner just nu att jag har noll koll på saker just nu). Vi bjöd på fläder & jordgubbs-bål, mums mums och lite kex när gästerna kom.

För 4-5 glas;


3 dl koncentrerad flädersaft 
1 citron
1 apelsin 
2-3 dl jordgubbar 
7 dl kallt mineralvatten 
Is

Skiva frukterna och blanda med saft, mineralvatten och is. Servera. Vi 5 dubblade recpetet då vi var många men hade nog räckt om vi gjort 3 gånger receptet. Men gott blev det och uppskattat av gästerna.

Sen serverade vi grillade hamburgare & korv med diverse tillbehör samt potatisallad. Både korvbröd och hamburgerbröd bakade vi själva. Nu smakade jag aldrig korvbröden men de var tydligen väldigt goda.

Meja vilade sig i form innan gästerna kom (så oerhört skönt att kunna lägga ner henne i egen säng när hon ska sova, även om det inte fungerar alltid) och jag planterade även lite nya blommor i krukorna ute. Passade på att ta tillvara på de som skulle slängas och använde som bordsdekoration 🖒

Det har vart en oerhört bra dag, vädret kunde varit bättre men vi har klarat oss ändå. Meja fick väldigt fina presenter också och vi är tacksamma för vår fina familj & släkt!

Kommentera här: