Ystad Djurpark

Adams semester är över och vi, jag och tjejerna hänger med min syster och hennes barn i en stuga strax utanför Ystad. Nybrostrand heter det och stugan tillhör min systers kompis föräldrar men de var snälla och lånade ut den till oss några dagar.


Igår blev det en tur in till Ystad för lite glass på glassmakeriet och sedan handla lite inför dessa dagarna.

Idag har vi var på Ystad djurpark, verklige  något jag rekommenderar till familjer med lite mindre barn. Lagom långa avstånd så barnen orkar gå själva, många mysiga ställen att sitta och äta/fika vid, ett bra bad för de mindre barnen och ja allmänt väldigt bra. Blev glatt överraskad måste jag säga. 

Det fanns en "vilt stig" där man fick gå inne hos alpackor och någon get, ganska roligt att få vara inne hos djuren och där fick en respektera att bara gå på gångarna i gräset.


Vi hade ganska mycket flyt som kom till många utav stoppen innan det blev massor med barn där. Vi var där nog ungefär 4 timmar och det var rätt lagom även om barnen säkert kunde lekt med på lelplatserma.

För lite äldre barn 9-14 så kunde man vara med på djurparksläger under 2 dagar och då lära sig massor om djuren och mata dem och fixa. Vi träffade några tjejer som var ute och rastade två sköldpaddor så då informerade de oss om detta, tyvärr visste de varken vad sköldpaddorna hette eller hur gamla de var 😊 

Nu laddar vi för en ny dag imorgon när vi ska besöka Ale stenar och Glimminge hus  🖒

Kommentera här: