0 Läs mer >>

Det här köttet, framför allt blev väldigt gott. Det står att man ska grilla men jag stekte i stekpanna, blev väldigt gott!

Recept här!

Carnitas med äppelsal...

2 Läs mer >>

Det är ju begränsat med kläder i garderoben som passar just nu, vilket jag tycker är oerhört jobbigt. "Kilona kommer rasa av sen när du ammar".. ehh nej. Det går nog neråt men inte särskilt snabbt och främst är det byxor som inte passar.


Så jag beställde 4 par via nätet och 2 passar iallafall, mjuka och sköna och lagom varma på sommaren, ett par shorts och ett par 3/4 byxor. 

Sen är ju nästa problem, klädmässigt att hitta något att ha på sig på Julia & Jonathans bröllop i sommar. Beställde först två amningsklänningar men ingen av dem kändes helt bra. 


Idag var jag inom Lindex för att hämta ett paket med kläder jag beställt åt Wilna och då kikade jag lite där. Testade två kjolar men det såg inte alls bra ut.

Sen hittade jag också en klänning, det är ingen amningsklänning men den har en knapp fram som gör att jag tror den ändå går att amma rätt bra i. 

Funderar ev på att be svärmor hjälpa mig att korta ner den, så den slutar strax under knäna istället för som nu, mitt på vaden. Men jag får se. Lär nog prova den några gånger till. Sen är det väl skor också, men hoppas jag har något par hemma som passar till.

Nya kläder!

0 Läs mer >>

Bakade bröd idag, liknande som Adam gjort tidigare bara att han googlat fram ett recept och jag tog ett i nya brödboken.


Enkelt och gott! 

Man gör först en "gröt" på 160 gram havregryn & 6 dl mjölk. Låter koka upp och häll sedan i en bunke. Häll i ytterligare 2 dl mjölk. Låt bli rumstemperatur och ha i 50 gram jäst.

Sedan blandar en i 26 gram rapsolja, 18 gram salt & 600 gram vetemjöl. Låt jäsa i 60 minuter.

Häll ut på en plåt med bakplåtspapper och platta ut samt gör 20 rutor i brödet. Häll på vetemjöl och låt jäsa under bakduk ytterligare 30 min. Sätt ugnen på 200 grader varmluft (225 vanlig ugn). 

Grädda i ugnen 20-25 minuter, tills den fått din färg.

Grötbröd i långpanna

0 Läs mer >>

Idag gjorde jag en sparrispaj, mums! Serverade med lite kyckling till.

Recpetet hittar ni här!

Sparrispaj

0 Läs mer >>

Igår hängde vi med min syster och hennes två döttrar under eftermiddagen. Wilna var lite kinkig under förmiddagen och jag kände att jag inte riktigt orkade vara hemma själv hela eftermiddagen/kvällen med två barn och Adam jobbade. Så jag frågade syster min vad de skulle göra och sen var vi välkomna dit 😊 

Wilna var minst sugen på att vara med på bild tillsammans med lillasyster & kusinerna 😂 


Det var också första kvällen när jag skulle lägga Wilna tillsammans med Meja. Men satte Meja i bärsjalen och hon somnade strax innan W skulle sova. Så det gick ju väldigt bra, men lär väl komma kvällar längre fram som inte går lika smidigt 😉 sen kunde jag lägga ner Meja i babynestet och där har hon sov hon i lite mer än en timme innan hon vaknade och ville äta lite. Annars brukar hon gärna vilja vara i famnen på kvällen men skönt att babynestet också fungerar  (och inte bara på natten) 😊

Kusiner

0 Läs mer >>

Idag var det dags att sila syrénsaften och hälla på flaska, och att provsmaka såklart 😉 


Tycker den blev väldigt god men vi dricker ju inte supermycket saft hemma egentligen så en liten flaska fick åka till kusinerna och en får följa med till förskolan i veckan som en liten "sommar-avslutnings"-present.

Syrénsaft nr 2

0 Läs mer >>

Igår var jag och handlade med tjejerna, innan dess sa jag att hon var tvungen att lyssna på mig när vi var iväg, strax innan vi skulle åka så påminde jag henne om detta och får svaret 


- men åhh mamma det har du redan sagt!

Nu är vi hos moster & kusinerna varpå äldsta kusinen säger 


- denna är lite läskig ibland
Då svarar Wilna 
-om mamma är här är det inte läskigt 

Känns ju bra att hon känner sig trygg hos mig och att tv-programmet inte är läskigt om jag är med 😂

Dagens Wilna!

0 Läs mer >>

Idag blev det grillat här hemma, mums. Kotletter i Bbq-sås, sparris & majs. Till serverades en rostad potatissallad. Gott!

Recept här på potatissalladen!

Grillade kotletter

0 Läs mer >>

Idag har jag och tjejerna varit vid Tostarpasjön här i närheten. Körde fel på vägen dit men vi kom fram till slut 😂 


Wilna var den enda av oss som badade, Meja är ju lite liten och jag får fortfarande inte bada efter förlossningen. Men jag doppade fötterna iallafall 😊 

Sen fikade vi så klart lite med, Wilna gav halva sin kaka till mig och mumsade jordgubbar & melon istället 😃👍

Första doppet!

0 Läs mer >>

Alltså Mejas ögon, så stora & nyfikna på världen. 


Idag har 3/4 av familjen badat eller duschat, Meja verkar gilla att bada lika mycket som sin storasyster 😊

Vi tjejer har också haft första dagen hemma själva då Adam börjat jobba igen, och det gick ju bra det också 😊

Dessa ögon

0 Läs mer >>

Igår gjorde vi ajvarbiffar med klyftpotatis och till hade vi kokt broccoli & sparris här från trädgården. Såg när jag handlade igår på maxi att de hade närodlad sparris i knippe, 3 för 100:-. Då blev jag glad att vi har egna i trädgården att ta av, väldigt lyxigt.

Ajvarbiffar m. Klyfto...

1 Läs mer >>

Försöker ta tillvara på det som finns här hemma i trädgården så nu testar jag att göra syrensaft. Wilna har redan frågat flera gånger när saften är klar men hon får vänta 3 dygn till 😂 den ska nämligen stå i kylskåp 3 dygn  innan den ska silas och kan drickas.

Syrensaft